Itinerar Insulele Ionice

 

Ziua 1 – Lefkada

Ajungeti in Lefkas Town si va indreptati spre port, unde va asteapta barca. Prima noapte o veti
petrece in Lefkas, un oras uimitor, plin de taverne, baruri si cu o viata de noapte tumultoasa.

 

Ziua 2 – Lefkada – Sivota

Dimineta pornim spre Sivota, un port mic, dar cochet situat pe coasta insulei Lefkada. In drum ne oprim sa vizitam pestera Papanikolis, situata pe Insula Meganisi. Ancoram peste noapte in portul Sivota, unde va puteti bucura de traditionala bucatarie greceasca!

 

Ziua 3 – Sivota – Fiskardho (Kefalonia)

Astazi pornim spre Fiskardho – o sansa de a evada pe frumoasa insula Kefalonia. Fiscardo este un oras care merita vizitat nu numai noaptea, ci si la lumina zilei. Tot aici gasim unele dintre cele mai frumoase plaje din lume la o distanta de 5 minute de mers pe jos!

 

Ziua 4 – Fiskardho – Vathi (Ithaca)

O saptamâna în Insulele Ionice nu ar fi completa fara o oprire pe legendara insula Ithaca, acasa la Odysseus. Vathy este principalul port de pe insula, unde vom ramane peste noapte. Puteti explora orasul la pas sau puteti inchiria un scuter pentru a vizita insula si plajele din apropiere.

 

Ziua 5 – Vathy – Kalamos

Insula Kalamos este cu adevarat o bijuterie. Una dintre putinele insule traditionale ramase în Marea Ionica, cu ape turcoaz, chiar si în port si cei mai primitori locuitori. Aici vom ramane peste noapte.

 

Ziua 6 – Kalamos – Spartohori (Meganisi)

Spartohori, situat deasupra golfului Spilia, cu privelisti spectaculoase spre muntii din Lefkada, a fost odata un sanctuar al piratilor care au invadat Marea Ionica. Astazi, insa, este un golf linistit cu taverne frumoase la malul apei si plaja încântatoare.

 

Ziua 7 – Spartohori – Lefkada

Este ultima zi si trebuie sa va întoarceti in port, dar nu va putem lasa sa plecati fara a face o oprire de ultim moment.
Golful Varko este locul ideal pentru o ultima baie inainte de plecare!

 

Câteva amanunte…

Cum spuneam si mai sus, acesta este doar un exemplu de itinerar pentru o excursie de o saptamâna. Exista o multime de alte variante pentru petrecerea unei saptamani de vis. Daca aveti alte preferinte, va asteptam sa ne scrieti! E vacanta voastra si o puteti petrece dupa bunul vostru plac.

Insulele Ionice

Itinerar Sporades

 

Ziua 1 – Skiathos

Debarcati in Skiathos si va indreptati spre port, unde va asteapta barca. Prima noapte o veti petrece in Skiathos, un oraş uimitor, plin de taverne, baruri şi cu o viata de noapte tumultoasa.

 

Ziua 2 – Skiathos – Alonissos

Dimineta pornim spre insula Alonissos. Ne oprim in Patitiri – capitala Alonissos și, totodata un port încântător și atemporal. Alonissos este o insulă liniştită, cu plaje mari şi taverne tradiţionale.

 

Ziua 3 – Alonissos – Kyra Panagia (19 mm)

Astazi pornim spre Kyra Panagia  – o șansă de a evada pe frumoasa insulă locuită de locuitorii mănăstirii. Vom petrece noaptea sub un cer plin de stele, in golful Planitis.

 

Ziua 4 – Kyra Panagia – Alonissos (14 mm)

Plecam din Kyra Panagia spre Peristera, unde ne oprim pentru plaja si inot. Incheiem ziua in Steni Vala – un sat de pescari destul de mare, cu o gamă largă de taverne tradiţionale.

 

Ziua 5 – Alonissos – Skopelos (12 mm)

Oraşul Skopelos – capitala insulei cu acelaşi nume şi un oraş fermecător cu un port pitoresc in forma de amfiteatru. Puteţi urca treptele spre biserică şi admira priveliştea minunată.

 

Ziua 6 – Skopelos

Astazi exploram sudul insulei Skopelos. Puteţi încerca fie Agnonda Bay sau Panormos Bay – golfuri inconjurate de dealuri împădurite care ascund plaje intinse, taverne şi privelisti extraordinare. Ca o alternativa, puteti explora micul port din satul Neo Klima unde puteti servi o masa la unul din renumitele restaurante pescaresti.

 

Ziua 7 – Skopelos – Skiathos

De dimineata pornim spre Skiathos – ultima noastra destinatie. Cu toate acestea, nu ne putem lua ramas bun fara a va oferi o ultima sesiune de inot.

 

Câteva amanunte…

Cum spuneam si mai sus, acesta este doar un exemplu de itinerar pentru o excursie de o săptămână.  Există o mulţime de alte variante pentru petrecerea unei saptamani de vis. Daca aveti alte preferinte, va asteptam sa ne scrieti! E vacanta voastra si o puteti petrece dupa bunul vostru plac.

Sporade

SOS © 2017 Toate drepturile rezervate | Site creat de Baboon Web Design

SC TRAVEL DESK SRL | CUI 38111332 | J12/5351/2017 | Brevet de turism nr. 21003 din 04.05.2012 | Licenta de turism nr. 1153 din 19.02.2019 | Polita de asigurare Omniasig Seria I, nr. 43491 (perioada de asigurare 01.01.2019 – 31.12.2019)

error: Content is protected !!