Despre Insulele Ionice

 

Insulele Ionice se refera la lantul insulelor grecesti care se întind de-a lungul coastei de vest a Greciei, în Marea Ionica. Insulele sunt bine cunoscute pentru plajele frumoase cu nisip, apele cristaline, arhitectura, satele fermecatoare si impresionantul peisaj pitoresc.

Kefalonia

Cea mai mare din insulele Ionice, are un peisaj magic și a fost întotdeauna o destinație de vacanță cheie. Pentru o vacanta de sailing, cele mai inedite locuri de explorat sunt numeroasele peșteri din partea de est a insulei și porturile precum Fiskardo, Euphemia, Sami și Poros. Fiskardo reprezinta punctul culminant al călătoriei, cu caracterul său colorat și eclectic. De aici, puteți merge intr-o plimbare sau puteți lua barca gonflabila pentru o scurta vizita in jurul peșterilor din Golful Foci.

prima poza sos
lefkas

Lefkas

Lefkas, cunoscută și sub numele de Lefkada, este locul care, inca, păstrează farmecul autentic grecesc. O insulă luxuriantă, verde, cu un peisaj uimitor, plaje frumoase și ape turcoaz asemănătoare paradiselor. Insula este înconjurată de multe alte insule atrăgătoare, care pot fi explorate intr-o vacanta de sailing. Capitala orașului Lefkas este frumoasă și vibrantă. Satul Vassiliki este înconjurat de munți și de o mare de culoarea safirului. Cu taverne pe malul marii, cafenele și magazine în jurul portului, Vasilliki este una dintre cele mai bune destinații de windsurfing din Europa. Pe langa acestea, exista o multitudine de alte golfuri, ideale pentru ancorare si o baie racoritoare.

Ithaca

Locuinta legendarului erou grecesc Odysseus, Ithaca este cu adevarat bijuteria din coroana insulelor Ionice si un loc in care puteti simti cum miturile vechi sunt readuse la viata. Din fermecătorul sat de pescuit Frikes, in nordul insulei până la capitala plină de viață, Vathi, fiecare port oferă ceva diferit. Pe insulă există numeroase locuri de ancorare, inclusiv golful Polis, care este cunoscut ca fiind locul fermei lui Odysseus. În centrul insulei, satul Stavros surprinde aerul traditional al insulei grecești. Accesibila doar cu barca, Ithaca ramane un loc magic, de neuitat.

ithaca
meganisi

Meganissi

Frumoasa insulă Ionica, Meganissi oferă o oaza de relaxare completă într-o atmosferă tipic grecească. Deși este suficient de mica pentru a fi explorata într-o zi, există o mulțime de activitati care va pot tine ocupati; ancorările ferite de pe partea estică a insulei, sunt locuri ideale pentru snorkeling, capitala Vathi cu tavernele sale excelente, recunoscute pentru oferta bogata de pește și, bineinteles minunatul sat Spartakhori, care surprinde farmecul insulei de la inaltime, oferind privelisti care va taie respiratia.

Kastos

Micuta insula Kastos are numeroase locuri de ancorare, cu plaje de nisip și zone stâncoase pentru iubitorii de snorkeling. Această insulă uimitoare are o populație permanenta de aproximativ 200 de persoane care locuiesc in case traditionale de piatră, scaldate in apele limpezi ale marii. Seara, tavernele din portul liniștit și frumos va asteapta cu pește proaspăt prins.

kastos
kalamos

Kalamos

Stand relaxati si savurand o bere rece în taverna lui George de lângă plajă, in timp ce soarele se pierde incet in apele marii este una dintre experiențele grecești de vacanță care trebuie neaparat traita. Satul principal Kalamos este un port adormit, cu câteva magazine și cafenele, insa cararile inguste printre maslini care duc la plaje izolate fac din aceasta insula un loc magnific, uitat de vreme!

Senzația de libertate, împlinire și relaxare pe care o simțiți pe o barcă este un sentiment care creează cu adevărat dependență. Acesta este motivul pentru care oamenii ce au încercat o vacanță pe barcă se intorc mereu la această experiență.

De ce să vă petreceți întreaga vacanță între patru pereți, atunci când aveți o mare întreagă la dispoziție?
Bucurați-vă de avantajele unei vacanțe pe mare, împărtășind sentimentul de libertate totală și confort alături de cei dragi.

SOS © 2017 Toate drepturile rezervate | Site creat de Baboon Web Design

SC TRAVEL DESK SRL | CUI 38111332 | J12/5351/2017 | Brevet de turism nr. 21003 din 04.05.2012 | Licenta de turism nr. 1153 din 19.02.2019 | Polita de asigurare Omniasig Seria I, nr. 43491 (perioada de asigurare 01.01.2019 – 31.12.2019)

error: Content is protected !!