Croaziere de vis pe intinsul taram al insulelor grecești!

Insulele Ionice – taramuri de smarald scaldate in ape de safir

Apele de un albastru turcoaz din Marea Ionică vă urează bun venit în paradis. Kefalonia, Corfu, Zante, Lefkada, Ithaca și Paxi sunt destinații de vacanță minunate. Insulele Ionice, acoperite cu livezi de măslini, pini și podgorii sunt fertile și verzi si reprezinta, totodata, un cadru uimitor pentru plajele cu nisip alb și cu apele albastre ca penele de păun. Veți descoperi, de asemenea, ospitalitatea grecilor precum si tavernele lor care va intampina cu muzica traditionala greceasca si platouri bogate cu peste si fructe de mare!

Pe partea continentala puteti explora mănăstirile și satele de munte, să căutați cascade, trasee montane și trasee pitorești cu mașina sau cu motocicleta. Iubitorii de natură se pot retrage în zonele umede pentru observarea păsărilor sau în parcurile marine pentru a face cunostinta cu focile călugăr și țestoasele Loggerhead. În ceea ce privește navigația sau croazierele, Marea Ionica este locul ideal, datorita vanturilor blande care favorizează ancorarea în siguranță. Pasionatii de kitesurfing si windsurfing consideră Marea Ionica ca locație excelentă pentru sporturile de apa.

Marea Ionică, Lefkada

Plaje exotice recunoscute

Plajele uimitoare din Lefkada – Engremni, Porto Katsiki, Kathisma – și plaja Shipwreck din Zante sunt celebre în întreaga lume. Voutoumi și Vrika pe Antipaxi sunt preferate de proprietarii de ambarcațiuni, în timp ce Schinos pe Ithaca este locul unde se intalneste elita. Myrtos, pe Kefalonia, apare pe multe afișe ca o semiluna albă înconjurata de ape albastre și încadrata de stânci înalte. Pe langa aceste plaje recunoscute, mai exista o multime de alte plaje cu facilități pentru sedere si sporturi nautice.

Castelul din Santa Maura

Pe Lefkada veți găsi una dintre cele mai impresionante clădiri medievale din Grecia și cea mai importantă atracție a insulei, impunatorul castel din secolul al XIV-lea din Santa Maura, care păzește intrarea in lagună de pe continent. Pe langa acesta, intreg orașul principal prezinta exemple minunate ale bisericilor baroce din secolul al XVII-lea și al XVIII-lea. Kefalonia are și ea atracții impresionante, cum ar fi cetatile venețiene, mormintele miceneene, mozaicurile romane și bisericile baroce, în timp ce Muzeul și Biblioteca Argostoli lui Corgialenios se numără printre cele mai renumite din Grecia.

Bucurați-vă de windsurfing, kitesurfing și sailing în insulele Ionice

Insulele Ionice sunt pe primul loc in ceea ce priveste sporturile nautice. În fiecare an, Lefkada atrage din ce în ce mai mulți pasionati de kitesurfing și windsurfing, care își pot satisface nevoia de adrenalina pe plajele din Vasiliki și Myli, clasate de unii ca fiind cele mai bune din Mediterana. Pentru iubitorii de sailing se porneste din Nydri spre insulele mai mici ca Meganisi, Kalamos și Kastos. Kioni pe Ithaca și Fiskardo din Kefalonia sunt, de asemenea, destinații apreciate de iubitorii de sailing in Marea Ionica. Într-adevăr, întreaga zona este un adevărat paradis pentru marinari pe parcursul intregii veri. Iar pentru cei care iubesc plimbarile, fiecare insulă are trasee bine marcate prin munții verzi și peisajele deosebite.

Bucătărie unică și mâncăruri cu aroma Mării Ionice

Insulele Ionice vă vor surprinde cu bogata lor experiență culinară. Aceste insule se remarcă prin aromele cosmopolite și sofisticate care caracterizează bucătăria lor unică. Pe langa platourile bogate in peste proaspat si fructe de mare, in Lefkada și Zante, mesele sunt adesea însoțite de muzicieni amatori, care umple aerul cu melodii încântătoare cu iz italian. Pe Kefalonia, piesa de rezistență este o plăcintă bogată umpluta cu carne si cu multe extra-uri, pe Zante este salsa, o tocană de carne cu brânză. Aici, localnicii vă vor oferi și o delicatesă locală de nuga numită mantolato – in caz contrar, cereți-o!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SOS © 2017 Toate drepturile rezervate | Site creat de Baboon Web Design

SC TRAVEL DESK SRL | CUI 38111332 | J12/5351/2017 | Brevet de turism nr. 21003 din 04.05.2012 | Licenta de turism nr. 1153 din 19.02.2019 | Polita de asigurare Omniasig Seria I, nr. 43491 (perioada de asigurare 01.01.2019 – 31.12.2019)

error: Content is protected !!